© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Samen verantwoordelijk voor ons dorp

(klik op de button)

Stichtingen/verenigingen t.b.v. de cultuurhistorie

Stichting Veldzorg Oosterdel| Website
 

Stichting Veldzorg Oosterdel is sinds 2005 de beheerder van het gebied. Het heeft tot doel het bevorderen van de ambachtelijke, cultuurhistorische, tuinbouwkundige, ecologische, waterschapskundige, museale, natuur- en milieu-educatieve, toeristische en zorgkundige waarden.

Stichting Waterrijk Langedijk |  Website                 

 

Doel van de stichting: instandhouden en verbeteren van het cultureel agrarisch erfgoed, waaronder waterwegen en watermonumenten. En tevens het bevorderen van de doorvaarbaarheid van Langedijk.

Stichting Kooger kerk |   Website

 

De Kooger kerk in Zuid-Scharwoude behoort tot de oudste monumenten van Langedijk. De Stichting heeft ten doel het organiseren van culturele activiteiten in de Kooger Kerk en het verhuren van dat kerkgebouw aan derden, zodat het kerkgebouw en het zich daarin bevindende "Van Dam orgel" als levend monument kan voortbestaan en behouden blijft.

 

Historische Vereniging Sint Pancras |   Website

 

De vereniging is op 8 oktober 1985 opgericht onder de naam Oud Sint-Pancras en de naam veranderd op 19 augustus 2003. De vereniging stelt zich ten doel de geschiedenis van het gebied (van de Muldersbrug tot de Halvemaansbrug en oost-west van het Kanaal Alkmaar-Kolhorn tot de Schagerweg) voor toekomstige generaties vast te leggen.