© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

3-5-2012

 

Red ‘Het Behouden Huis’ een geweldige actie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Ed van de Pol

Het is prachtig om te vernemen dat dorpsbewoners van Langedijk zich zo inzetten voor het behoud van het schoolgebouw uit 1883 als cultureel erfgoed! Wij van Dorpsbelang zijn dan ook zeer blij met dit burgerinitiatief van de stichting Hart van Oudkarspel en ondersteunen deze actie dan ook volledig. Het artikel ‘Red Het Behouden Huis’ in het Langedijker Nieuwsblad  van 15 februari jl. en de deze week huis aan huis verstrekte folder geeft aan dat de stichting er hartstochtelijk mee bezig is.

 

Dorpsbelang Langedijk heeft al eerder aangegeven dat óók wij het van groot belang vinden dat Het Behouden Huis behouden blijft voor de gehele samenleving van Oudkarspel (zie artikel: ‘Goed dat omwonenden meedenken’). Ook tijdens de coalitieonderhandelingen met de andere partijen hebben wij er op aangedrongen dat het behoud van ‘Het Behouden Huis’ voor Dorpsbelang Langedijk hoge prioriteit had, en nog steeds heeft.

 

Wij zien dit dus als een prachtige ontwikkeling voor Oudkarspel en denken dat dit  zal leiden tot een verdere toename van het woongenot voor Oudkarspel en indirect voor heel Langedijk. Dorpsbelang Langedijk zal er dan ook alles aan doen om dit initiatief met al onze middelen te ondersteunen.

 

Wilt u meer weten over de reddingsactie rond ‘Het Behouden Huis’? Kijk op de website: www.hartvanoudkarspel.nl of neem contact op met Wouter Eecen via 0226-345416 of mail naar eecen@nederland.net

 

Aad Duijs

Raadslid Dorpsbelang Langedijk