© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

15-3-2012

 

Inspirerende brainstormavond over ‘Het Lint en ‘De Driehoek’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer dan zestig mensen waren woensdagavond 14 maart aanwezig bij de brainstormavond over de kansen voor ‘Het Lint’ (Noord-Scharwoude) en/of ‘De Driehoek’ (Zuid-Scharwoude).

 

Wethouder Jan Piet Beers: “De bewoners, organisaties en ondernemers van Langedijk hebben deze avond duidelijk aangegeven welke kant zij op willen gaan met hun dorp. Dat is waardevol en een belangrijke stap voor verdere visievorming.”

 

Prettig winkelen in een dorpse sfeer en het behoud van goede voorzieningen, nu maar ook in de toekomst. Dat perspectief wil gemeente Langedijk bereiken met alle betrokkenen van ‘Het Lint’ en ‘De Driehoek’. Gezamenlijk werden tijdens deze avond de sterke en zwakke punten van deze gebieden onderzocht.

 

Drie sessies
De aanwezigen konden in drie verschillende sessies aangeven wat hun wensen zijn voor deze gebieden of wat ze graag zouden willen veranderen. Daarbij werd onder andere gekeken naar de mogelijkheden voor de detailhandel, (dag-)horeca, verkeer en de kwaliteit van de openbare ruimte.
Goede bereikbaarheid van de winkels en voldoende parkeergelegenheid waren voor veel aanwezigen belangrijke aandachtspunten. Ook opperden zij nieuwe ideeën voor herinrichting van de oude bibliotheeklocatie, mogelijke locaties voor horeca en verbetering van de verkeersveiligheid. Verder vonden veel aanwezigen dat er geen keuze moet worden gemaakt tussen ‘Het Lint’ of ‘De Driehoek’. Beide gebieden dienen volgens hen in samenhang met elkaar te worden gezien, waarbij het kenmerkende dorpse karakter en de functiemenging (wonen, zorg en winkels etc.) moeten worden behouden en versterkt.

 

Trots op Langedijk
De sfeer tijdens de avond was goed en opbouwend, vond wethouder Jan Piet Beers. “Ik heb nogmaals gemerkt dat de inwoners van Langedijk trots zijn op hun dorp en dat zij duidelijk weten wat ze willen. Het is voor ons als gemeente belangrijk om te weten wat er leeft onder burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties. We zullen de belangrijkste punten van deze avond meenemen in een concept-gebiedsvisie, die uiteraard weer wordt besproken met alle betrokkenen.” De gemeente organiseert naar verwachting in september een inloopavond over de concept-gebiedsvisie.