© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

16-3-2012

 

Start grondwerk Westerdel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na jaren van voorbereidingen gaan vanaf 19 maart de uitvoerende werkzaamheden van start voor de nieuwe woonwijk Westerdel. Wethouder Jan Piet Beers: “We gaan nu vaart maken met de bouw van deze prachtige en gevarieerde woonwijk.”

 

Onlangs heeft de gemeente Langedijk overeenstemming bereikt met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over de aankoop van de watergangen. Hierdoor zijn de laatste gronden voor plan Westerdel verworven. Jan Piet Beers: “Nu is de tijd rijp om het plan uit te voeren. Dat is goed nieuws, want er bestaat in Langedijk en omgeving zeker behoefte aan nieuwe woningen.”

 

Start grondwerk

Op 5 maart heeft de gemeente Langedijk aan Markus BV de opdracht verstrekt voor het grondwerk. De aannemer zal volgende week beginnen met het graven van de watergangen en het ophogen van de toekomstige bouwkavels. Vervolgens zal rond de zomer de grond van de eerste deelgebieden bouwrijp worden gemaakt. Dit betekent de aanleg van de bouwwegen en de ondergrondse infrastructuur, zoals kabels, leidingen en riolering.

De entree van de bouwlocatie komt te liggen bij de rotonde Nauertogt/Veertweg. Deze rotonde krijgt een vijfde afslag die speciaal bedoeld is voor het bouwverkeer. De gemeente hoopt dat het gewone verkeer op deze manier weinig hinder zal ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

 

Huur- en koopwoningen

Wethouder Jan Piet Beers is verheugd dat de werkzaamheden nu zo snel van start gaan. “Westerdel wordt een mooie woonwijk met 690 woningen, waarvan meer dan de helft ten goede komt aan de sociale sector. De eerste 180 woningen, die ontwikkeld worden door SBB uit Beverwijk, zijn al verkocht aan Woningbouwvereniging Langedijk. De wijk krijgt een dorps karakter met veel groen en doorvaarbaar water. Bovendien is Westerdel gunstig gelegen ten opzichte van het winkelcentrum Broekerveiling en de uitvalswegen naar de Randstad. Kortom, Westerdel wordt een wijk waar iedereen wil wonen.”

 

Start bouw in 2013

De gemeente Langedijk verwacht dat begin 2013 met de bouw van de eerste woningen kan worden begonnen. Beers: “We hopen dat we al eind 2013 of begin 2014 de eerste bewoners de sleutel kunnen overhandigen.”

De gemeente Langedijk zal u regelmatig informeren over de voortgang en de werkzaamheden van Westerdel. Meer informatie kunt u vinden op: www.gemeentelangedijk.nl