© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

17-2-2012

 

Héél merkwaardig!

 

Op donderdag 16 februari  jl. werd ik rond 12:45 uur gebeld door Matthie Bergman, journalist van het NHD, met de vraag: Wat vind je van de reactie van Kees Kwadijk, die hij  naar de raadsleden had gestuurd? Ik moest hem het antwoord schuldig blijven, omdat ik geen e-mail van Kees Kwadijk had ontvangen. Daarop heeft Matthie Bergman mij de reactie ‘Het gemeentebestuur en Nijverheidstraat 103’ per e-mail toegestuurd. Hij zou mij later voor een reactie terugbellen.

 

Na het feitenrelaas van directeur Kees Kwadijk van Woningbouwvereniging Langedijk te hebben gelezen, belde ik zelf naar de redactie van het NHD, om Matthie Bergman mijn reactie te geven. Ik gaf aan dat ik niet inhoudelijk op het feitenrelaas in wilde gaan, omdat Kees Kwadijk in het krantenartikel die morgen zelf had aangegeven, dat hij op een aanname zijn conclusie daaraan verbond. Bovendien wilde ik eerst hoor en weder hoor toepassen en het daarna in de fractie bespreken. Matthie Bergman vroeg of ik dan alleen een reactie wilde geven op de eerste zin van het feitenrelaas en dan ging het met name om: ”te bepleiten”. Ik gaf hem aan dat ik daar niet op in zou gaan en dat ik bij mijn standpunt bleef, maar gaf wel een vragende opmerking:

 

”Wat beoog je als directeur van een woningbouwvereniging, als je wel de ChristenUnie op de hoogte brengt van je verhaal over de twee wethouders en alle andere politieke partijen niet?” Zonder een oordeel uit te spreken, is dat op zich al héél merkwaardig, voegde ik er aan toe.

 

In de Alkmaarsche Courant van 17 februari 2012, in het krantenartikel ‘Geen strontemmer legen en dan niets doen’ van Matthie Bergman, zie ik van mijn bovenstaande reactie alleen terug:

 

Dorpsbelang Langedijk beraadt zich nog hoe nu verder.

 

Héél merkwaardig!

 

Fractievoorzitter Dorpsbelang Langedijk

Ger Nijman