© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

06-01-2012

 

VERNIEUWDE GEMEENTELIJKE UITGAVE LANGEDIJK INFORMEERT

 

Vanaf 11 januari 2012 ontvangen inwoners van Langedijk een vernieuwde gemeentekrant in de bus. De krant, Langedijk informeert, ziet er vanaf 2012 anders uit en is dunner, maar de inhoud blijft hetzelfde: gemeentelijk nieuws. U krijgt iets minder informatie op papier maar u vindt meer informatie op onze website www.gemeentelangedijk.nl.   

 

De grootste verandering is het aantal pagina’s. Dat is teruggebracht van acht naar vier pagina’s. Het uiterlijk van de krant is anders. Ook zijn de artikelen korter en wordt er meer verwezen naar informatie op de gemeentelijke website.

 

Door een bezuiniging op Langedijk informeert heeft het college besloten tot deze dunnere uitgave. Burgemeester Hans Cornelisse: “Om financiële redenen hebben we Langedijk informeert opnieuw moeten uitvinden, maar ik ben van mening dat we daar goed in zijn geslaagd. De krant is kort, fris en zakelijk geworden. De combinatie van een hoog niveau van informatie met een herkenbaar gezicht van gemeente Langedijk.”

Inwoners van Langedijk blijven de krant één keer in de twee weken in de brievenbus ontvangen.

 

Bekendmakingen

In Langedijk informeert wordt bij wijze van service een samenvatting van de bekendmakingen geplaatst. De Officiële Bekendmakingen worden in 2012 hoofdzakelijk digitaal aangeboden.

Het gaat hier bijvoorbeeld om aanvragen en besluiten zoals evenementenvergunningen, omgevingsvergunningen om te bouwen, kappen of slopen. Deze Officiële Bekendmakingen zijn dan in te zien op de website www.gemeentelangedijk.nl in een gemeenteblad (PDF-document). Deze kunt u downloaden en/of printen. Ook blijft een papieren versie ter inzage beschikbaar.

Het college van B&W heeft besloten om de bekendmakingen digitaal aan te bieden in verband met de Wet Elektronische Bekendmaking (WEB).

 

Digitale nieuwsbrief en Twitter

Wilt u op de hoogte blijven van gemeentelijk nieuws? De gemeente gaat naast Langedijk informeert elke twee weken een digitale nieuwsbrief uitgeven. Aanmelden kan via de website www.gemeentelangedijk.nl en is gratis. Abonnees ontvangen dan tweewekelijks een nieuwsbrief via e-mail. Ook kunt u ons voortaan volgen op Twitter via @GemLdijk.

 

 

Bron: persbericht gemeente Langedijk