© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

(klik op de button)

5-11-2011

 

 

Overeenkomsten project ‘Winkelcentrum Broekerveiling’ ondertekend

 

 

Op 4 november 2011 ondertekenden wethouder Jan Piet Beers namens de gemeente Langedijk, de heer René Biesheuvel namens Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. en de heer Henk van den Heerik namens Van den Heerik Beheermij BV de samenwerkingsovereenkomsten voor het project Revitalisering Winkelcentrum Broekerveiling e.o. Binnenkort wordt er een ontwerp voor de nieuwe bebouwing gemaakt.

Van den Heerik Beheermij B.V. is eigenaar en ontwikkelaar van het winkelcentrum Broekerveiling en gaat het bestaande winkelcentrum uitbreiden met ca. 4.000 m2 aan winkels. Daarnaast komen er twee lagen parkeerplaatsen bovenop het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum. Het winkelcentrum wordt bovendien voorzien van een nieuwe gevel aan de westzijde en een nieuwe entree aan de noordzijde.

 

Van Wijnen Projectontwikkeling zal middeldure koopwoningen realiseren in het zogenaamde Zuidveld. Dit is het gebied ten zuiden van het winkelcentrum, waar nu de tijdelijke parkeerplaats ligt. Het gaat om eengezinswoningen met tuinen aan doorvaarbaar water.

 

Alle partijen zijn blij dat er overeenstemming is bereikt over het project. Wethouder Jan Piet Beers tekende de overeenkomsten namens gemeente Langedijk: “Door deze overeenkomsten kunnen we verder met de ontwikkeling van woningbouw en de uitbreiding van het winkelhart in Langedijk. Zo komen we tegemoet aan de wensen van ondernemers en bewoners voor recreatief winkelen, rekening houdend met het dorpse karakter en de menselijke maat.”

 

Binnenkort worden er ontwerpen voor de nieuwe bebouwing gemaakt. Het bestaande ontwerp voor het toekomstig openbaar gebied wordt eveneens verder opgepakt. De planning is om komend voorjaar het bestemmingsplan in procedure te brengen. In de tweede helft van 2013 kan dan de bouw van de woningen en de uitbreiding van het winkelcentrum starten.