© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

18-10-2011

 

In memoriam Betty Groot

 

Met droefheid hebben we kennis genomen van het overlijden van Betty Groot.

Betty was ongeneeslijk ziek en je hoopt dat het tijdpad voor haar dan toch zo lang mogelijk doorloopt, helaas het heeft niet zo mogen zijn.

 

Met een grote betrokkenheid heeft ze zich jaren ingezet voor een sociale samenleving en voor het welzijn van de mens. Met name daar waar de contouren werden bepaald, heeft ze jaren haar kennis met veel energie ingebracht. Betty was van 2002 tot 2006 gemeenteraadslid en daarna burgerraadslid namens Hart voor Langedijk/D66. Maar voor Betty was dat nog niet genoeg, zo was zij ook jarenlang voorzitter van de Cliëntenraad Langedijk,  vice voorzitter voor het Landelijke Cliëntenforum Jeugd en voorzitter van Zon-MW, een landelijke organisatie om gezondheidszorg te verbeteren.

 

Op 12 september jl. kreeg Betty uit handen van burgemeester Cornelisse een Koninklijke Onderscheiding en in het kader van het Europees Jaar voor Vrijwilliger kreeg zij een "Meer dan Handen Award' uitgereikt in de categorie "passie. Een blijk van erkenning voor een meer dan normale inzet van Betty voor de welzijn van jong en oud.

 

In Betty verliezen we een heel goed mens.

 

Rust zacht.

 

Fractie en bestuur Dorpsbelang Langedijk