© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

17-09-2011

 

Winnaars ‘Meer dan handen awards’

 

Betty Groot, Stichting Z11 en Gerard en Karin van der Vliet zijn de winnaars van de 'Meer dan Handen Awards' in gemeente Langedijk. Dit is op woensdag 14 september bekendgemaakt in het gemeentehuis in Zuid-Scharwoude.

In het kader van het Europees Jaar van de Vrijwilliger reikte de gemeente Langedijk de 'Meer dan Handen Awards' uit in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Alkmaar e.o. De 'Meer dan Handen Awards' zijn uitgereikt in drie categorieën: passie, competentie en verbinding.

Betty Groot is winnaar in de categorie 'passie' vanwege haar inzet als vice-voorzitter voor het Landelijk Cliëntenforum Jeugd en vice-voorzitter voor de Cliëntenraad WMO en Wet werk en Bijstand van de gemeente Langedijk. Onder WMO valt bijvoorbeeld het Centrum voor Jeugd en Gezin, waar Groot zich altijd hard voor heeft gemaakt via het Landelijke Cliëntenforum. Verder is ze voorzitter van Zon-MW, een landelijke organisatie die gezondheidsonderzoek financiert en het gebruik van de ontwikkelde kennis stimuleert om daarmee zorg en gezondheidszorg te verbeteren. Volgens het juryrapport is de passie van Groot het helpen van jeugd en kinderen en staat 'haar volledige werkweek in het teken van vrijwilligerswerk'.

 

In de categorie 'competentie' is Stichting Z11 gekozen tot winnaar. Stichting Z11 Jongerencoaching heeft meer dan 150 vrijwilligers over heel Noord-Kennemerland. Ook voor enkele jongeren in Langedijk is Z11 actief. De vrijwilligers, die jongeren coachen, krijgen diverse deskundigheidsbevorderingen aangeboden. Naast een basistraining krijgen de vrijwilligers training in bijvoorbeeld intervisie, omgaan met ADHD en autisme, spelenderwijs coachen. Z11 is door de jury gekozen, omdat mensen hun eigen expertise vrijwillig inzetten om de jongeren te coachen of in te zetten binnen de organisatie Z11.

 

In de derde categorie 'verbinding' hebben Gerard en Karin van der Vliet een award gewonnen. Zij beheren al tien jaar het Behouden Huis in Oudkarspel. Het juryrapport zegt: "Veel mensen denken dat wat zij doen een betaalde baan is. Zij staan voor iedereen klaar en zorgen dat bezoekers van alle georganiseerde activiteiten een leuke en gezellige avond kunnen hebben. Iedereen weet het verlengstuk van de huiskamer in Oudkarspel te vinden."

De Langedijker winnaars van de 'Meer dan Handen Awards' dingen automatisch mee voor de Nationale Awards op 7 december 2011.

 

Week van het Applaus
De uitreiking van de prijzen valt midden in de Week van het Applaus die landelijk van 11 t/m 18 september 2011 gehouden wordt. Het doel van die week is vrijwilligers in het zonnetje zetten. Gedurende deze week geven (vrijwilligers)organisaties en bedrijven hun vrijwilligers op eigen wijze een applaus. Dit is onderdeel van het Europees Jaar van de Vrijwilliger.

Vrijwilligerscentrale Alkmaar e.o. (VCA)
Naast de waardering voor vrijwilligers zorgt de VCA in opdracht van gemeente Langedijk ook voor ondersteuning van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Meer informatie:
www.vrijwilligerscentralealkmaar.nl

 

Bron: Gemeente Langedijk

 

(Noot Dorpsbelang Langedijk: Tevens ontving Betty (burgerraadslid van HvL/D’66) op 12 september j.l. uit handen van burgemeester Cornelisse een koninklijke onderscheiding voor al haar raads- en vrijwilligerswerk. Wij feliciteren haar hiermee van harte en wensen haar ook heel veel sterkte tijdens het ziekteproces.)