© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

(klik op de button)

11-4-2018                                                                                      

 

Voortgang bestuursakkoord

 

 

In Langedijk hebben twee partijen, Dorpsbelang Langedijk en VVD het initiatief genomen om gesprekken met alle partijen aan te gaan. De gesprekken vinden plaats om na te gaan welke punten van belang zijn en onder welke condities kan worden deelgenomen aan een College. Hiervoor zijn twee verkennende rondes gehouden met alle partijen. Uit die verkenningen is een duidelijk beeld naar voren gekomen.

 

Op basis van het beeld dat Dorpsbelang en VVD hebben gekregen, hebben vijf partijen: PvdA, ChristenUnie, Hart voor Langedijk/D66, VVD en Dorpsbelang een vervolggesprek met elkaar gehad. Conclusie van dat gesprek is dat er veel overeenkomsten zijn en op onderdelen nader tot elkaar willen komen, om zo een stabiel bestuur te krijgen in Langedijk. Een verdiepingsslag moet leiden tot een bestuursakkoord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                   Han ter Heegde

 

UPDATE krantenartikel: klik hier

 

 

 

 

PvdA, CU, HvL/D66, VVD en Dorpsbelang zijn van mening dat het goed is om dit te doen onder regie van een informateur/formateur. Hiervoor is Han ter Heegde bereid gevonden. De heer Ter Heegde heeft ervaring met deze processen, is thans burgemeester van Gooise Meren maar kent Langedijk, maar ook de regio, als oud-burgemeester goed.

 

Het bestuursakkoord zal met name op hoofdlijnen worden uitgewerkt waarbij ruimte blijft bestaan om een aantal belangrijke strategische thema’s raadsbreed verder op te nemen in een Strategische Raadsagenda en verder uit te werken in een Raadsprogramma.