© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Stem voor behoud

(klik op de button)

11-6-2017                                                                                      

Aad Duijs stapt op en staat zijn zetel af aan Joke visser.

 

Dinsdag 6 juni 2017 was voor Aad Duijs zijn laatste raadsvergadering. Aad kon zich niet  verenigen met het verlangen van de fractie om met de vervolgstappen naar een ambtelijke fusie, een gezamenlijk fractiestandpunt in te nemen. Dat zijn allemaal processen waar de raad een klap op moet geven. Aad kon dat niet meer over zijn hart verkrijgen en stond zijn zetel af.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorpsbelang Langedijk zonder Aad is een vreemd gevoel. Hij was er vanaf de oprichting in 2009 bij. Samen met een aantal enthousiaste leden is hij in 2010 de verkiezingen in gegaan. Aad was de bedenker van de leus “Uw dorp ons dorp en de mens centraal”. Verkiezing items waren het behoud van de Speelweide in Noord-Scharwoude, het behoud van Het Behoudenhuis in Oudkarspel,  achterstallige woonwijken opknappen, inspraak bij beleidsplannen. Dorpsbelang Langedijk kwam in 2010 binnen met drie zetels. Vier jaar later was Aad de bedenker van de leus “Samen verantwoordelijk voor ons dorp”. Wederom weer een verkiezingsprogramma gericht op het dorpse karakter, vitaal kernbeleid, doorvaarbaarheid en saamhorigheid. Nu met vijf zetels binnengekomen en wederom in de coalitie met veel inbreng in het collegeprogramma.

 

Aad staat met hart en ziel midden in de samenleving. Als gezelschapsmens kom je hem ook overal tegen. Bij voetbal of handbal en na afloop iedereen even aanspreken in de kantine. Hij draait ook zijn hand niet om op het toneel bij een operette vereniging. En heeft een burger een probleem dan doet hij veldwerk en gaat er op af. Hij heeft dan ook altijd zijn mening klaar over wat in zijn ogen het beste is voor Langedijk en is daar ook nog eens vasthoudend in. Kijk, als zo’n man vertrekt bij Dorpsbelang Langedijk dan gaat het wel van het hart en doet het zeer.

 

 

De afgelopen jaren was de Bestuurlijke Toekomst van Langedijk regelmatig aan de orde geweest in de raad. Zelfstandig blijven was altijd het uitgangspunt van Aad of het moet echt financieel noodzakelijk zijn, zei hij. Vier fractieleden van Dorpsbelang Langedijk waren na het onderzoek door bureau Berenschot ervan overtuigd dat geheel zelfstandig blijven geen optie is. Zij kozen voor de optie zelfstandig maar wel met een ambtelijke fusie voor een professionelere organisatie. Een model die de raad op 18 april 2017 heeft aangenomen.

Aad bleef voor een zelfstandig Langedijk. Teleurgesteld  over het besluit gaf hij zeer emotioneel te kennen dat hij zijn zetel zou afstaan. Om niet over een nacht ijs te gaan nam hij toch nog een paar weken bedenktijd, echter zijn besluit stond vast. Met de raadvergadering van 6 juni 2017 heeft de zetelwisseling plaatsgevonden.

 

Joke Visser neemt Aad zijn zetel over. Joke is sinds de oprichting bij de partij. Was 7 jaar raadslid, en net een paar maanden uit de raad vanwege democratisch rechtdoen aan de stemmen voor Karin van der Vliet. En stapt er nu vol goede moed en zin weer in. Ook Joke staat midden de maatschappij en is met name gericht op de sociale kant van de samenleving. Het sociale domein, jongerenbeleid en specifiek ouderenbeleid hebben haar grote interesse en daarnaast doet zij onopvallend ook veel vrijwilligerswerk bij mensen die ondersteuning nodig hebben. Kortom zij weet wat er speelt.