© 2011 Dorpsbelang Langedijk  DISCLAIMER

Uw dorp, ons dorp, en de mens centraal

5-4-2010

 

Dorpsbelang Langedijk paasbest de coalitie in

 

Dorpsbelang Langedijk had aan het begin van de coalitie onderhandelingen aangedrongen op een ‘lokaal’ breed gedragen coalitie. Deze gedachtegang werd in eerste instantie door Kleurrijk Langedijk niet gedeeld, omdat zij uitging van twee lokale partijen en twee partijen uit de vorige raadsperiode.

Kleurrijk Langedijk had Dorpsbelang Langedijk als eerste lokale partij de gelegenheid gegeven deel te nemen aan de coalitiebesprekingen. Echter door starheid van PvdA en CDA heeft Dorpsbelang Langedijk afgezien van verdere onderhandelingen. Kleurrijk Langedijk heeft zich vastgehouden aan haar eis van twee lokale partijen. Op het verzoek van de VVD, PvdA en CDA om samen een coalitie aan te gaan is Kleurrijk Langedijk niet ingegaan.

 

Wat een week geleden nog voor onmogelijk werd gehouden is zaterdag 4 april toch nog bereikt. Kleurrijk Langedijk, Hart voor Langedijk, GroenLinks en Dorpsbelang Langedijk zijn tot overeenstemming gekomen en hebben een coalitie gesloten.

 

Kleurrijk Langedijk heeft Dorpsbelang Langedijk wederom uitgenodigd om samen met Hart voor Langedijk/D66 en GroenLinks de gesprekken aan te gaan. Op die uitnodiging is Dorpsbelang Langedijk natuurlijk ingegaan. Lokaal beleid staat voorop om veranderingen te bewerkstelligen.

 

Alle wegen die openstaan, moeten worden bewandeld om zoveel mogelijk uit het verkiezingsprogramma te verwezenlijken. Als Dorpsbelang Langedijk niet op de uitnodiging was ingegaan, dan waren de mogelijkheden van Kleurrijk Langedijk uitgeput, gezien de starre houding van VVD, PvdA en CDA. De oude coalitie zou dan aan zet zijn geweest, met gevolg dat het oude beleid weer vrolijk wordt voortgezet. Naar de mening van Dorpsbelang Langedijk is dit niet de wens van de kiezer gezien de uitslag, waarbij de oude coalitie twee zetels verloor.

 

Dorpsbelang Langedijk gaat voor een ander beleid maar realiseert zich ook dat er concessies gedaan moeten worden. Het grote verschil is dat er nu bereidheid en wederzijds begrip is, dit geeft een basis en veel vertrouwen in de toekomst

 

Terug <<